Een trifle (Engels voor cake of koek met fruit en pudding of yoghurt) van rabarber met vaniliieyoghurt erop. Uiterst smakelijk voorjaarsgerecht.
Meng de yoghurt met de vanille en wat suiker naar smaak. Er mag een scheutje slagroom door, ook naar smaak.
Doe de de rabarberstukjes met de wijn en jam en suiker in een pan en kook het zachtjes een twintigtal minuten. (Houd het in de gaten, niet helemaal pap.)
Als je de bodem niet van koekjes maakt, doe dan het volgende:
Meng de bloem en de suiker met de vingers met de boter, tot het een kruimig geheel is. (In een keukenmachien kan het ook.) Het moet goed vermengd zijn.
Spreid het over een bakplaat en druk het aan. Bak tien minuten in een oven op 180o C.
Als het begint te bruinen uit de oven nemen. Dan is het misschien nog slapjes. Laat afkoelen en breek het dan in stukjes.
Vul vier (of meer) glazen met het verkuimelde baksel.
Daarop een “kwak” rabarbercompot en dan een laagje van de yoghurt.
Strooi er eventueel nog wat nootjes over.
Serveer!
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.