Trifle van rabarber en yoghurt

bron:

Topping: Volle Griekse/Turkse yoghurt; 1 vanillestokje (alleen het binnenste); suiker naar smaak; optioneel: scheut slagroom;
Rabarber: 500 gr rabarberstelen, in stukken van pakweg 2 cm; 1 glas witte wijn; 60 gr suiker; 2 eetl jam (zwarte bessen, aardbeien of iets anders);
De bodem: Verkruimelde volkorenkoekjes of zandgebak of: 250 gr bloem 200 gr roomboter, koud en in stukjes; 100 gr suiker
En, optioneel, wat fijngehakte hazel- of walnoten om erover te strooien.

Meng de yoghurt met de vanille en wat suiker naar smaak. Er mag een scheutje slagroom door, ook naar smaak.
Doe de de rabarberstukjes met de wijn en jam en suiker in een pan en kook het zachtjes een twintigtal minuten. (Houd het in de gaten, niet helemaal pap.)


Als u de bodem niet van koekjes maakt, doe dan het volgende:
Men de bloem en de suiker met uw vingers met de boter, tot het een kruimig geheel is. (In een keukenmachien helpt ook.) Het moet goed vermengd zijn.



Spreid het over een bakplaat en druk het aan. Bak tien minuten in een oven op 180o C. Als het begint te bruinen uit de oven nemen. Dan is het misschien nog slapjes. Laat afkoelen en breek het dan in stukjes.

Vul vier (of meer) glazen met het verkuimelde baksel. Daarop een “kwak” rabarbercompot en dan een laagje van de yoghurt. Strooi er eventueel nog wat nootjes over.
Serveer!


24 maart 2017
We aten met zijn elven. Rob houdt van zoet. “Mijn diner begint bij het dessert,” zegt hij altijd. Dus daar houden we rekening mee: een zoet dessert. Het was erg smakelijk.

 

 

1 gedachte over “Trifle van rabarber en yoghurt”

Een reactie plaatsen

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.