Heerlijke stoof van varkensnek (procureur) in bier en met abrikozen en wortel.
Daags ervoor of pakweg 10 uur tevoren de gedroogde abrikozen in bier (2 flesjes) weken.
Doe de olie in een ruime stevige pan (kasserol) en braad de stukken procureur in porties aan. Bestrooi met peper en zout.
In een (koeken)pannetje ernaast bak je de spekjes al wat uit.
Doe de gesnipperde ui bij de procureur. Schep om.
Hevel de spekjes over naar de pan met de procureur en maak het bakvet (van de spekjes) los met wat water. Doe dat ook in de pan met het vlees.
Laat een half uur stoven met het deksel op de pan.
Dan de wortels erbij, de paprikapoeder en het tijm. En het bier van de abrikozen – de abrikozen zelf komen iets later. Desgewenst een derde flesje bier toevoegen. Stoof nog een kwartier.
Doe de abrikozen erbij. En stoof nog een kwartier. Op smaak brengen met peper en zout.
Het oorspronkelijke recept is iets aangepast. De hoeveelheid bier is minder, net als de hoeveelheid abrikozen. De wortels verdubbeld. Groenten!
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.