Een evenzeer verrassend als smakelijk als snel te bereiden groentegerecht van prei met rabarber, afgemaakt met ricotta, mosterd, honing en kappertjes.
Verhit in een kasserol (gietijzeren pan) de olijfolie op middelhoog vuur. Roerbak de prei met een beetje zout erbij beetgaar en voeg dan de rabarber toe.
Even omscheppen en bakken en dan appelsap erbij..
Omscheppen, vuur wat lager en met het deksel erop een paar minuten stoven. (Let op dat de rabarber niet gaar (=pap) wordt! Dus af en toe checken.)
Roer vervolgens de andere ingrediënten erdoor: mosterd, ricotta, honing en kappers. Op smaak brengen met wat vers gedraaide peper.
1) Volgens het originele recept moeten er kappertjes in. Maar die hadden we vorige week opgemaakt. Er stond nog wel een potje kapperappeltjes, waar de de kleinste, de stevigste (zonder steeltje) van namen. En dat werkte goed.
2) Ricotta kan ook vervangen worden door zachte kwark of mascarpone.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.