Prei met rabarber

bron: Kraut & Rüben

400 gr prei, in de lengte gehalveerd en dan in 2 brede stukken; 400 gr rabarberstelen, in stukken van 1 cm; 2 eetl olijfolie; peper & zout; 1 glas appelsap (50-100 ml); 2-4 theel mosterd; 80 gr ricotta (1+ eetl); 2 theel honing, 4 theel kapperappeltjes (zie opmerkingen);

Prei met rabarber 3Verhit in een kasserol (gietijzeren pan) de olijfolie op middelhoog vuur. Roerbak de prei met een beetje zout erbij beetgaar en voeg dan de rabarber toe. Even omscheppen en bakken en dan een beetje (paar eetlepels) appelsap. Omscheppen, vuur wat lager en met het deksel erop een paar minuten stoven. Let op dat de rabarber niet gaar (=pap) wordt! Dus af en toe checken.
Roer vervolgens de andere ingrediënten erdoor: mosterd, ricotta, honing en kappers. Op smaak brengen met wat vers gedraaide peper.


9 mei 2015
Als je abonnee bent op het maandelijkse magazine Kraut & Rüben, een Duitstalig biologisch moestuinblad, dan krijg je periodiek ook een nieuwsbrief met allerlei wetenswaardigheden en enkele recepten. Deze was daarbij en het intrigeerde.
Het is een erg smakelijke combi. Mrs. M vond het tenminste lekker, dus is het meer dan oké.


 

Opmerkingen
1) Volgens het originele recept moeten er kappertjes in. Maar die hadden we vorige week opgemaakt. Er stond nog wel een potje kapperappeltjes, waar de de kleinste, de stevigste (zonder steeltje) van namen. En dat werkte goed.
2) Ricotta kan ook vervangen worden door zachte kwark of mascarpone.

Plaats een reactie