Makkelijk te maken en uitstekend smakende klassieke rabarbertaart met roerdeeg.
Bekleed de springvorm met bakpapier of vet het in met wat boter en bestuif het met bloem.
Verwarm de oven voor op 180℃
Meng in een kom eerst de suiker, zout en de boter. Doe dat met een spatel.
Voeg de eieren een voor een toe.
Doe het bakpoeder bij het meel en zeef dit boven de beslagkom. Niet alles ineens, maar beetje bij beetje doorroeren.
Doe de melk er dan ook maar bij. Zo krijg je een mooi, zacht, glad beslag.
Meng de stukjes rabarber met een beetje bloem.
Bak gedurende 45 minuten. (Afhankelijk van de oven, in onze oven is 40 minuten op 170℃ voldoende.)
Check of de taart klaar is door er een dikke naald in te steken en als deze nat terug komt, nog even doorbakken.
1) Lijkt op de Rhubarb Sponge Pud
2) Dat deze taart donker lijkt, komt omdat wij panela (oersuiker) gebruiken. Dat is bruin.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.