Een zalige mayonaise die niet van "echt" is te onderscheiden. Of juist wel: veel lekkerder!
Meng de azijn, mosterd, gembersiroop, 1 mespunt zeezout en peper in een smalle maatbeker met de staafmixer.
Voeg geleidelijk aan de beide oliën toe en klop tot het een gebonden dressing is.
Klop de aquafaba in een smalle beker met de handmixer tot het wit en stevig is. Dit duurt minstens 3 minuten. Voeg een mespunt zeezout toe en klopt nog een halve minuut door.
Schenk de dressing er bij en meng goed door elkaar met de handmixer.
*Aqua faba betekent letterlijk ‘het water van de bonen’. In dit recept doet het dienst als emulgator en zorgt het tevens voor een luchtigheid. Gebruik voor dit recept het kookvocht van kikkererwten uit blik of pot.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.