Walnootmayonaise

De Tuinen van MergenMetz werkt mee in het project Gelderse Korte Notenketen. Dat past namelijk uitstekend in de ommezwaai die nodig is van dierlijke melk en vetten naar plantaardige.
En daarom ontwikkelde meesterkok Angélique Schmeinck een aantal interessante recepten, gebaseerd op walnoten. De waanzinnig lekkere walnootmayonaise is er één van.

Kijk eens bij walnootmelk, maar ook bij walnootroomsaus en walnootsalsa.

Walnootmayonaise

Een zalige mayonaise die niet van "echt" is te onderscheiden. Of juist wel: veel lekkerder!

Gang: Bijgerecht
Keuken: Dutch cuisine, Nederlands
Auteur: Angélique Schmeinck
Ingredienten
  • 15 gr appelcider azijn
  • 15 gr Dijon mosterd
  • 10 gr gembersiroop
  • 2 mespunt zeezout
  • zwarte peper uit de molen naar smaak
  • 75 gr zonnebloemolie
  • 50 gr walnootolie
  • 60 gr aquafaba (kikkererwten-kookvocht)*
Bereiding
  1. Meng de azijn, mosterd, gembersiroop, 1 mespunt zeezout en peper in een smalle maatbeker met de staafmixer.

  2. Voeg geleidelijk aan de beide oliën toe en klop tot het een gebonden dressing is.

  3. Klop de aquafaba in een smalle beker met de handmixer tot het wit en stevig is. Dit duurt minstens 3 minuten. Voeg een mespunt zeezout toe en klopt nog een halve minuut door.

  4. Schenk de dressing er bij en meng goed door elkaar met de handmixer.

Opmerkingen

*Aqua faba betekent letterlijk ‘het water van de bonen’. In dit recept doet het dienst als emulgator en zorgt het tevens voor een luchtigheid. Gebruik voor dit recept het kookvocht van kikkererwten uit blik of pot.

Plaats een reactie

Waardering