Niets goddelijker dan dit Theobroma cacao - pure chocola, het voedsel der goden - in combinatie met heerlijke rijpe, zoete aardbeien. Eenvoudig te maken, maar zóóó'lekker.
Au bain-marie de uiterst pure chocolade smelten op 60 à 65℃
Ontkroonde en eventueel gehalveerde aardbeien met behulp van een stokje of vork door de gesmolten chocolade halen.
Op bakpapier in de koelkast hard laten worden.
Dit recept dateert van 2007. De chocolade in de supermarkten is nog steeds te goedkoop en van smakeloze kwaliteit. ICCO - de internationale organisatie van cacaoproducerende landen - kent landen met zogenaamde fine or flavor cacao. Smaakvolle cacao. Dat is bijvoorbeeld de arriba (of nacional) uit Ecuador (merk: Kuná). Maar ook in Oeganda (merk: Latitude), Dominicaanse Republiek (merk: Definite), Jamaica (merk: Pure) en veel andere landen, wordt uitstekende chocola gemaakt. Maar die is wel duurder. Het is net als met wijnen. Er zijn anno 2023 gelukkig meer en meer winkels die goede chocola verkopen.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.