Een eenvoudig en snel te maken pasta met gebakken aubergineblokjes en stevige vis, ook in blokjes (of fruit de mer)
Neem een koekenpan en verhit daarin een ruime hoeveelheid olie. Bak de aubergineblokjes mooi bruin (af en toe keren). Afhankelijk van de grootte van de pan in twee of drie tranches. In een vergiet wegzetten, zodat het teveel aan olie af kan druipen.
Breng water voor de pasta aan de kook
In een andere pan de ui in wat olie glazig bakken en dan de tomaten (fiin knijpen tussen de vingers) erbij doen. En natuurlijk de wijn. Lekker laten inkoken. Vuur niet al te hoog, het moet pruttelen. Roer af en toe.
Ondertussen de vis in ongeveer even grote blokjes als de aubergine snijden. Als je fruit de mer gebruikt hoeft dit vanzelfsprekend niet.
Kook de pasta. Deze moet beetgaar zijn, duurt een minuut of zeven, acht?
Als de tomatensaus redelijk is ingekookt (en alle aubergineblokjes in het vergiet liggen) de vis bij de tomatensaus doen. Goed doorroeren en enige minuten laten garen. Vuur niet te hoog, hè :-)
Doe de aubergineblokjes erbij. Weer even goed doorroeren en op temperatuur laten komen.
Tenslotte de basilicumblaadjes. Scheur ze eerst even, of snijd ze grof. Meng in de saus en schep vrijwel direct daarna op de borden.
In het originele Italiaanse recept werd pesce spada, zwaardvis, gebruikt. Nu is die in sommige gebieden, zoals de Middellandse Zee, behoorlijk overbevist. Dus dat doen we maar niet. Plaatsen in de wreef van de Italiaanse laars, zoals Vibo Marina, floreerden bij de visserij op zwaardvis. Eens.
In het originele recept wordt ook munt gebruikt. (En veel meer pasta....)
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.