Klassieke, simpele, snelle saus voor de pasta met reepjes courgette, tomaat en lekker wat basilicum.
Was de courgettes, ontdoe ze van de uiteinden en snij ze in zeer dunne reepjes (evt. mandoline gebruiken).
Ontvel de tomaten, verwijder de pitten en hak ze grof.
Verwarm de knoflook in de olijfolie op matig vuur. Af en toe roeren.
Als de knoflook begint te kleuren, de gehakte tomaten erbij doen. Vuur hoog zetten. Ca. 10 minuten al roerend laten koken. Er ontstaat een fraaie tomatensaus.
Doe de courgettereepjes erbij. Een minuut of vijf laten meekoken (af en toe omscheppen). Ze moeten beetgaar zijn.
Breng op smaak met peper en zout.
Kook de spaghetti, penne of andere pasta.
Vlak voor het opdienen de gehakte basilicumblaadjes door de saus roeren.
We hebben gele courgettes gebruikt, dus dat valt minder op. Maar wel lekker :-)
De richtlijn is dagelijks 250 gram groenten te eten. Dan is dit gerecht onvoldoende of je moet gewoon wat meer knof en courge gebruiken - dat doen wij bijna altijd.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.