Sugo di zucchini, pomodoro e basilico
Was de courgettes, ontdoe ze van de uiteinden en snij ze in zeer dunne reepjes (evt. mandoline gebruiken). Ontvel de tomaten, verwijder de pitten en hak ze grof. Verwarm de knoflook in de olijfolie op matig vuur. Af en toe roeren. Als de knoflook begint te kleuren, de gehakte tomaten erbij voegen. Vuur hoog zetten. Ca. 10 minuten al roerend laten koken. Er ontstaat een fraaie tomatensaus. Doe de courgettereepjes erbij. Een minuut of vijf laten meekoken (af en toe omscheppen). Ze moeten beetgaar zijn. Kook de spaghetti. Vlak voor het opdienen de gehakte basilicumblaadjes door de saus roeren.
15 juli 2005
In heb van alles wat meer gebruikt.
10 juli 2008
Het is een klassieker bij ons thuis. Wordt ieder jaar wel een paar maal gemaakt. Nu weer. Want Jolien vroeg waarom we nog geen courgettes hebben gegeten. (Jolien is deze week vrij en weer eens thuis.) "Dat hebben we wel, Jo. Maar jij bent lang niet altijd meer thuis en elke dag courgettes eten komt de neus uit."
16 juli 2012
Mrs. M wandelde gister langs de courgettebedden en vertelde dat er heel wat oogstbaar waren. "En ook courgettebloemen," benadrukte ze. Ik weet het. Ze wil altijd gevulde courgettebloemen. Maar dan moet je wel de spullen daarvoor in huis hebben.
Vanavond krijgen we twee maal bezoek voor de varkens. Om 18:30 uur en 19:30 uur. De een, heuse varkenshouder, wil een beertje kopen, de ander, de heer Florès, die ook wat met paddenstoelen en ander oogstbaar wilde groens heeft, overweegt varks gaan houden. Een goede zaak. Maar geen gevulde courgettebloemen maar deze smakelijke als ook snelle hap.