Verrassend lekkere soep met dubbel gedopte tuinbonen en tortellini. In een half uurtje op tafel.
Dop de tuinbonen. Dubbel doppen betekent het grijze velletje eraf halen. Breng water aan de kook. Doe de tuinbonen er kort in. Nog geen minuut. Schep ze er uit of giet af. Nu is het grijze velletje week en knijp je zo de heldergroene binnenboon er uit. En die willen we hebben.
Breng de bouillon aan de kook. Doe de tortellini er in en kook die bijna gaar.
Op een minuut van het einde van de kooktijd de dubbelgedopte tuinbonen erbij doen.
(Terwijl de tortellini gaar kookt, rol je de blaadjes munt als een sigaar op en snijd er dunne reepjes van.)
Serveer de soep in kommen. Strooi er wat muntreepjes over. En geef er wat brood erbij.
1. In een van de recepten staat dat er citroensap aan de soep wordt toegevoegd. Dat hebben we niet gedaan en men vond het onnodig. Kortom, de soep was zo lekker.
2. Kippenbouillon kan ook, maar we wilden het vegetarisch houden.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.