Bouillon met dubbelgedopte tuinbonen

bron: divers

500 gr tuinbonen (dus in de peul); 1 ltr groentenbouillon; 125 gr tortellini met kaasvulling; wat blaadjes verse munt;

Bouillon met dubbelgedopte tuinbonen 1 (Custom)Dop de tuinbonen. Dubbel doppen betekent het grijze velletje eraf halen. Breng water aan de kook. Doe de tuinbonen er kort in. Nog geen minuut. Schep ze er uit of giet af. Nu is het grijze velletje week en knijpt u zo de heldergroene binnenboon er uit. En die willen we hebben.

Breng de bouillon aan de kook. Doe de tortellini er in en kook die bijna gaar. Op een minuut van het einde van de kooktijd de dubbelgedopte tuinbonen erbij doen. (Terwijl de tortellini gaar kookt, rolt u de blaadjes munt als een sigaar op en snijdt er dunne reepjes van.)

Serveer de soep in kommen. Strooi er wat muntreepjes over. En geef er wat brood erbij.

19 juni 2014
Geserveerd aan onze mee-eters. Het was een compleet vegetarisch maal. Voor Julia. Deze soep gevolgd oor de curry en daarna de bonenbrownies.

Opmerkingen
1. In een van de recepten staat dat er citroensap aan de soep wordt toegevoegd. Dat hebben we niet gedaan en men vond het onnodig. Kortom, de soep was zo lekker.
2. Kippenbouillon kan ook, maar we wilden het vegetarisch houden.

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.