Caponata di Melanzane is een typisch Siciliaans vegetarische gerecht, met aubergine, tomaten, uien, selderij olijven en kappertjes. Erg lekker bij witte vis, een stukje vlees of op een bruschetta (stukje geroosterd stokbrood) bij de borrel. Je eet de caponata nooit en te nimmer warm!
Verhit 3 eetl. olie in een grote pan met dikke bodem, voeg ui toe, fruit zachtjes.
Voeg knoflook en bleekselderij (indien gebruikt) toe, fruit 5 minuten mee.
Voeg dan de tomaten en paprika toe, de puree (indien gebruikt) en 2 theel. zout. Laat op zacht vuur (onafgedekt) 35 min. pruttelen. Roer af en toe goed door.
Bak in een aparte koekenpan in 4-5 eetl. zeer heet gemaakte olie de aubergineblokjes (afhankelijk van de grootte van de pan in twee of drie porties). Schep ze om zodat ze overal bruin worden.
Laat ze in een vergiet en daarna op keukenpapier uitlekken. Besprenkel ze met azijn, bestrooi ze met wat zout en peper.
Breng de tomatensaus zonodig op smaak met zout en peper; voeg aubergines, olijven, kappertjes toe, schep om en serveer.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.