30 november 2005
We hadden een potje meegenomen van Sicilië. Een lokaal product, maar erg lekker. Chutneyachtige saus. Ingrediënten overgenomen van het label op een potje:
Ik wil dit een keer proberen na te maken en heb op Internet een recept van Alma Huisken gevonden, daarop heb ik, met het oog op wat op het potje stond, de volgende variatie gemaakt:
Hak de tomaten grof. Verhit 3 eetl. olie in een grote pan met dikke bodem, voeg ui toe, fruit zachtjes. Voeg knoflook toe, fruit 5 minuten mee, voeg dan de tomaten en paprika toe, de puree (indien gebruikt) en 2 theel. zout. Laat op zacht vuur (onafgedekt) 35 min. pruttelen. Roer af en toe goed door. Bak in een aparte koekenpan in 4-5 eetl. zeer heet gemaakte olie de aubergineblokjes (afhankelijk van de grootte van de pan in twee of drie delen). Schep ze om zodat ze overal bruin worden. Laat ze in een vergiet en daarna op keukenpapier uitlekken. Besprenkel ze met azijn, bestrooi ze met wat zout en peper. Breng de tomatensaus zonodig op smaak met zout en peper; voeg aubergines, olijven, kappertjes toe, schep om en serveer.
3 oktober 2007
De eigen caponata di melanzane is verrukkelijk.
-
1) In plaats van de paprika 3 a 4 stengels bleekselderij, in dunne ringen. Dit stond bij Alma en dat komt dichter bij het recept op het potje.
2) Wat fijngesneden peterselie kan erover worden gestrooid.
Hallo
Ik had het ook mee genomen wij zijn er gewoon verslaaft aan ik vind als het goed koud is heerlijk. Maak ik een pasta saus voeg ik dit er ook aan toe even met de staafmixer . Ik doe er in selderij in en ook wat suiker .
Dit recept is heerlijk
https://www.theguardian.com/food/2022/aug/03/how-to-make-caponata-recipe-felicity-cloake-masterclass?