Een betrekkelijk eenvoudig en snel te maken maal van tuinbonen, blokjes aardappel en kruiden.
Tuinbonen doppen en ze in een pan met water, wat zout in 10 minuten (of korter!) beetgaar koken.
Schep de tuinbonen uit het water en gebruik dit om de blokjes aardappel in te koken. Een minuut of acht, beetgaar.
Aardappels afgieten en uit laten dampen
In een kasserol (zware pan) een klont boter smelten, evt. een scheut (arachide)olie erbij.
Sjalotje fruiten en vrij snel de aardappelpartjes en kruiden toevoegen
De tuinbonen wat later. Op smaak brengen met zout en peper. Nog 5 minuten stoven.
2023: Er een lepeltje ricotta aan toegevoegd en een pietsie water. Het werd wel een erg droog geheel.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.