herkomst: onbekend
(Voor 2 personen:) 700 g aardappelen, in blokjes van plm 1-2 cm; 1½ kg tuinbonen; 1 theel. (gedroogde) tijm ; 1 theel. (gedroogde) rozemarijn; zout en peper; 1 sjalot, gesnipperd; boter en wat olie om in te bakken
Tuinbonen doppen en ze in een pan met water, wat zout in 10 minuten (of korter!) beetgaar koken. Afgieten. Aardappelen in ca. 8 min. beetgaar koken. Afgieten. In een kasserol een klont boter smelten, evt. een scheut olie erbij. Sjalotje fruiten en vrij snel de aardappelpartjes en kruiden toevoegen. De tuinbonen wat later. Op smaak brengen met zout en peper. Nog 5 minuten stoven.
25 juni 2007
Dit is snel gemaakt en ik moet over een uur weg.
OPMERKINGEN
Eigenlijk wel bijzonder smakelijk. Tijm en rozemarijn zijn wel wat bepalend, maar 'so what'