Gebakken schijven meloen met tijm, honing en een vruchtenlikeur. Serveer met een bolletje vanille-ijs. Een bizar lekker dessert!
Neem een koekenpan. Bak de schijfjes meloen in de boter, strooi er tijm over.
Doe de honing erbij en giet de crème de casis erbij.
Haal de schijfjes er uit als ze te zacht dreigen te worden en schik ze op de borden.
Roer nog even in de achtergebleven resten tot het een mooi sausje is en lepel dat eveneens op de borden.
Drapeer een bol ijs erin en serveer!
Wij hebben onze eigen crème de casis gebruikt en nog wat aangelengd met de zwarte bessensap die we onlangs maakten. Deze is nog ongezoet en puur, dus de likeur die er uiteindelijk bij ging was niet mierzoet, maar robuust van smaak. En dat was mooi met de tijm. Overigens: elke vruchtenlikeur kan.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.