Gebakken meloen met tijm en meer

Halve meloen (galia, cantaloupe), geschild, ontpit en in cm 1 cm dikke schijven; paar takjes tijm, de blaadjes ervan; 2 eetl honing; 4 eetl crème de casis (zie Opmerkingen); klontje roomboter; 4 bolletjes roomijs;

Neem een koekenpan. Bak de schijfjes meloen in de boter, strooi er tijm over, doe de honing erbij en giet de crème de casis erbij. Haal de schijfjes er uit als ze te zacht dreigen te worden en schik ze op de borden. Roer nog even in de achtergebleven resten tot het een mooi sausje is en lepel dat eveneens op de borden. Drapeer een bol ijs erin en serveer!

Gebakken meloen met honing, tijm en meer 2.jpg16 augustus 2012
Meloen uit eigen tuin hebben we (nog) niet. De Petit gris de Rennes hebben we dit jaar in de koude bak staan; als het (!$#%^-weer is, kunnen we het glas er over leggen, opdat ze het warm hebben en zich niet wederom het dramatische verloop van 2011 voltrekt (lees dit).
Dit jaar groeit ze uitstekend, veel bloemetjes maar geen meloenetjes te zien. Terwijl de ernaast gelegen butternut squash haar pindavormige pompoenen aanmaakt en de kleine komkommertjes het ook uitmuntend doen. En we hebben nu twee bijenkasten staan.

Enfin, vandaag kon ik bij vijf cantaloupe-meloenen voor een prikkie op de kop tikken. De rijpheid verschilt per stuk, dus de komende dagen eten wij meloen.

Oh ja, en dit is een heel erg lekker dessert!

OPMERKINGEN
Wij hebben onze eigen crème de casis gebruikt en nog wat aangelengd met de zwarte bessensap die we onlangs maakten. Deze is nog ongezoet en puur, dus de likeur die er uiteindelijk bij ging was niet mierzoet, maar robuust van smaak. En dat was mooi met de tijm. Overigens: elke vruchtenlikeur kan.

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.