Niet te versmaden. Snijbiet met knoflook, salie en tomaat. En daarover een kwak volle yoghurt met nog eens lekker vers gemalen peper.
Pers de knoflook en zet apart. (Waarom? Lees dit boek.)
Trek het snijbietblad van de nerf, was het, slinger het droog en scheur het stukken.
Doe een beetje olie in een kasserol (grote stevige pan) en blancheer daarin de snijbiet met nauwelijks of geen aanhangend water. Blijf omscheppen anders bakt het aan.
Als het gaar begint te worden, uit de pan scheppen en terzijde zetten.
Neem de knoflook en fruit deze met de salie even aan in de olie.
Voeg de tomatenblokjes toe, de snijbiet en de olijven. En peper en zout.
Laat nog ca. 10 minuten sudderen en doe er bij het opdienen een flinke scheut yoghurt over. En nog wat peper uit de molen op de yoghurt.
Met rijst en eigenlijk lamsvlees, zou moeten, vanwege de salie.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.