Eenvoudige Italiaanse (basis-)pastasaus zonder vlees en zonder te veel toeters en bellen. Less is more!
Neem een ruime, stevige pan (kasserol). En verwarm de olijfolie, met de knoflook erin.
Houd het vuur matig en wacht tot de knof goudgeel-lichtbruin wordt. Vis ze er dan uit. (Andere optie: pers de knoflook en laat het in de saus zitten.)
Plet de tomaten en voeg die, met al het sap, toe.
Doe er eventueel een beetje water bij.
Doe er wat peper en zout bij, voor de smaak en laat het 20 à 25 minuten inkoken tot het lekker dik is.
Doe de basilicum erbij, roer door en laat nog een minuutje pruttelen.
Klaar.
Dit is de basis. Er mag dan ook wat oregano door zijn gedaan. Maar dan dan zijn er eigenwijzen die er ook een halve ui en/of wat olijven door doen. Of een scheut wijn. Of een rode peper. Of zelfs ansjovis. En dan zijn er die meteen maar met een liter tomatenpuree beginnen. Snel klaar. Dat wel.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.