Deze salade van koolrabi en noten is lekker fris en eenvoudig te maken. Je kunt walnoten gebruiken en ook pistaches. Met wat fris zuur en pit heb je een smakelijk maal.
Koolrabi’s schilt men van onder naar boven dik tot dunner. Onder is het namelijk al wat aan het verhouten. De lucifertjes maken wij met een mandoline. Grof raspen mag ook.
De citroensap dient ook om verkleuren te voorkomen en is meteen het zuurtje in de dressing. Dus meng de koolrabi, appel en citroensap direct.
Meng in een kommetje de mayonaise met de azijn. Doe eerst wat minder dan een eetlepel azijn, want wie weet is het al te zuur door de citroensap.
Doe alles – dus nu ook met de bosui en peterselie – in een kom en schep goed door. Proef. En ja, misschien mag er nog wat azijn bij, maar je moet wel de koolrabi blijven proeven. Anders wordt het een zure hap.
Voeg naar eigen inzicht peper en zout toe.
Wees voorzichtig met de hoeveelheid azijn c.q. citroensap. Beter te weinig dan te veel.
Wij hadden op 24 juli geen mierikswortel en namen een theelepel Coleman mosterdpoeder.
We hadden geen walnoten, dus pistaches gebruikt. (Nu heeft niet iedereen die in huis, maar pecannoten of cashews zou ook goed kunnen.)
We haden geen lente-/bosui, dus de milde witte ui white satin kleingesneden.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.