Makkelijk en bijzonder recept als u daags ervoor het groen van de snijbiet hebt gebruikt. Kan met alle snijbietstengels, maar met die brede, zilverstelen, is natuurlijk het mooist. Wat Parmezaanse kaas en klaar.
Zet een ruime pan water op.
Kook de snijbietstengels ca. 30 minuten, tot ze gaar zijn (even met de vork prikken). Giet ze af. Laat ze afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200o C.
Beboter een ovenschaal. Leg een laagje snijbietstengels (zo mogelijk kop-staart aansluitend) met daarover wat Parmezaanse kaas, zout en wat snippers boter. Ga zo door, laag op laag. Tenslotte een laag Parmezaanse kaas bovenop.
Zet de schaal zo hoog mogelijk in de oven. De gratin is klaar als er bovenop een goudbruine korst is gevormd. Of als je geen geduld meer heeft (zie onze foto).
Even een paar minuten buiten de oven laten staan en dan serveren.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.