Bijzonder en verrassend. Een smakelijk pastagerecht van snijbiet èn de stelen/stengels, krenten, olijven, fèta en eroverheen knoflookchips.
De knoflook als eerste snijden en dan 10 minuten laten liggen. Waarom? Lees Eating on the Wild Side (in Nederland: Supergroente & Powerfruit).
Neem een stevige gietijzeren pan (kasserol). Verhit een fikse scheut olie op middelhoog vuur. Als het begint te bewegen, de plakjes knoflook erbij doen. Een paar minuten al roerend bakken. Eruit nemen als ze mooi bruin beginnen te kleuren en op een stuk keukenpapier uit laten lekken.
Giet desnoods wat olie weg. Maar bewaar wat voor het vervolg.
Trek het blad van de snijbiet. (Wassen, 3 x wassen is schoon.) Het blad hak je grof.
De snijbietstelen worden heel dun gesneden.
Breng een pan water alvast langzaam aan de kook voor de spaghetti.
Smoor de ui op middelhoog vuur in de pan met het restant olie. Als ze zacht en gelig begint te worden, de krenten erbij doen. Als die na een minuut of zo zacht beginnen te worden, de snijbietstengelstukjes erbij.
Doe er een scheutje water bij en wat peper en zout. Leg het deksel op de pan en laat het op middelhoog vuur een minuut of vijf sudderen.
Misschien een goed moment om de pasta in het kokende water te doen? Afhankelijk van de kooktijd.
Doe de snijbietblad in de kasserol en laat nog eens pakweg 5 minuten smoren.
Spaghetti afgieten. Meng de beetgare spaghetti met de snijbietmassa en de olijfsnippers.
Schep op borden. Strooi er verkruimelde feta overheen en de knoflookchips. Serveer
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.