Smakelijke, ietwat pittige curry met aubergine en zoete aardappel (bataat). En natuurlijk met kokosmelk, citroengras, limoen en naar keus verse koriander. Makkelijk en erg lekker.
Verhit de olie in een wok, maak het goed heet. Voeg de ui en kerriepasta toe. (Afhankelijk van merk varieert de scherpte, 1 of 2 eetlepels.) Roerbak het geheel gedurende een minuut of drie op middelhoog vuur.
Giet de kokosmelk en het water erbij. Breng het weer aan de kook en laat het een minuut of 5 pruttelen.
Voeg de bataat toe. Kook gedurende 6 minuten.
Voeg de aubergine en het citroengras toe (kneus de stengels tevoren). Kook 10 minuten of totdat de groenten gaar zijn. Roer af en toe.
Voeg de rest van de ingrediƫnten toe: limoensap en -schil, suiker, evt. vissaus. Schep goed om en bestrooi met de korianderblaadjes.
Serveer met witte rijst. Eventueel garneren met blaadjes citroenmelisse.
1) Probeer dit niet met gewone aardappel. Op een of andere manier valt het tegen.
2) Volg de kooktijden nauwkeurig. Wordt niet slordig, want dan worden de groenten te gaar. En dat is het ook niet helemaal.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.