Curry met zoete aardappel en aubergine

bron: Het Grote Vegetarische Kookboek
1 aubergine, in de lengte in vieren en dan in blokjes; 6 takjes citroengras; 4 dl (blikje) kokosmelk; 1 – 2 eetl. kerriepasta; 1 ui, grof gehakt; 1 bataat (zoete aardappel), geschild en in blokjes; 2 theel. limoenschil, fijn geraspt; 2 eetl. limoensap; 2 theel. suiker; 2 eetl. (Thaise) vissaus (optioneel); verse korianderblaadjes, grof gesneden; 2½ dl. water; 1 – 2 eetl. arachideolie

Curry met zoete aardappel en aubergine 1Verhit de olie in een wok, maak het goed heet. Voeg de ui en kerriepasta toe. Afhankelijk van merk varieert de scherpte, 1 of 2 eetlepels. Roerbak het geheel gedurende een minuut of drie op middelhoog vuur.
Giet de kokosmelk en het water erbij. Breng het weer aan de kook en laat het een minuut of 5 pruttelen.
Voeg de bataat toe. Kook gedurende 6 minuten.
Voeg de aubergine en het citroengras toe (kneus de stengels tevoren). Kook 10 minuten of totdat de groenten gaar zijn. Roer af en toe.
Voeg de rest van de ingrediënten toe: limoensap en -schil, suiker, evt. vissaus. Schep goed om en bestrooi met de korianderblaadjes.

Serveer met witte rijst. Eventueel garneren met blaadjes citroenmelisse.

Heel vaak gemaakt

19 juni 2014
En weer gemaakt. Voor de vegetarische maaltijd van of voor Julia

OPMERKINGEN
1)    Probeer dit niet met gewone aardappel. Op een of andere manier valt het tegen.
2)    Volg de kooktijden nauwkeurig. Wordt niet slordig, want dan worden de groenten te gaar. En dat is het ook niet helemaal.

Plaats een reactie