Worteltjes in de balsamicostroopje. Een simpel en erg lekker en erg lekker bijgerecht. Met een beetje knoflook.
Doe de balsamicoazijn in een kleine, zware pan – een sauspan, dus. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat inkoken tot ca. 1 dl siroop. Dit kan plots heel snel gaan. Neem dus af en toe de pan van het vuur en check de siroop of deze goed is: trek een streepje op een koud schoteltje. De siroop moet net als vloeibare honing uitlopen. Klinkt ingewikkeld, is makkelijk.
Kook de wortels beetgaar. Afgieten en uitlekken in een zeef.
Doe de olijfolie in een pan. Verhit op matig vuur en schep de knoflook erdoor tot ze goudgeel is. Doe 1 – 2 eetl balsamicosiroop erbij, breng op smaak met peper en zout en schep de wortels er door.
1. Ik heb ongeveer 1 dl azijn ingekookt. Is volgens mij ruim voldoende.
2. Er is tijd tussen het geel worden van de knoflook en de rest van de handelingen. De knoflook kan te bruin worden. Pas op. Vuur niet te hoog en alles bij de hand hebben.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.