Snelrecept. Nu eens geen groenlof in de stamppot, maar geroerbakt met seitan. Lekker bitter en, raar maar waar, Thaise chilisaus gaat er als tegenhanger van de smaak goed bij.
Maak de groenlof schoon door de mindere buitenste bladeren te verwijderen. Spoel desgewenst eerst het ergste vuil eraf. Snijd het in dunne repen en was dit. Slinger droog met een slazwieper.
Kook de rijst (wij gebruiken volkoren basmati, kooktijd 20 minuten of langer in de hooizak/ecostoof)
Verhit wat olie in een ruime gietijzeren pan (kasserol) of wok.
Bak de ui glazig, doe de knoflook en kerrie en komijn erbij. Roerbak heel even.
Doe de seitan erbij, besprenkel met citroensap en strooi het schepje kaneel erover.
Een minuut of vijf roerbakken.
Doe de groenlof erbij en vijf tot tien minuten roerbakken, dus regelmatig omscheppen. Het moet geen slappe hap worden.
1. Seitan. We hebben er een haat-liefdeverhouding mee. Ja, de structuur is mooi. Lijkt op die anonieme kippenborst/kipfilet die men soms wel bij een buffet, als saté op een stokje geprikt, aantreft. Minder prettig vinden we de sojasmaak. Althans, die is niet altijd gewenst. Afspoelen helpt maar ten dele.
2. Bij het originele recept staat dat in plaats van seitan ook (lams-)gehakt kan worden gebruikt.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.