In de oven met rozemarijn geroosterde blokjes pompoen met een korte pasta en een eenvoudige saus van mosterd, citroen en witte wijn. Verrukkelijk!
Verwarm de oven op 190o C
Leg de pompoenblokjes op de bakplaat op een stuk bakpapier (of ander anti-aanbakmedium). Bestrooi met peper en zout en fijngehakte rozemarijnblaadjes. Bedruip met wat olijfolie en schuif het voor pakweg 35 minuten in de oven.
Smelt de boter en fruit de sjalot en knoflook een minuut.
Doe de mosterd en de wijn erbij en breng aan de kook. Kook gedurende een minuut of drie.
Voeg de citroensap, peper & zout, double cream en uiteindelijk de peterselie toe.
Wegzetten c.q. warm houden
Kook de pasta al dente – is dit een vette saus of een waterige saus? Vette sauzen vereisen gare pasta, waterige al dente. Wij doen beetgaar (al dente).
Afgieten en in een schaal mengen met de pompoenblokjes uit de oven. Giet de saus erover en meng.
Schep op de borden en strooi er Parmezaanse kaas over.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.