Mooi bruin, met komijnzaad gebakken aardperen en meegebakken fijne sjalot en tenslotte een vleug cayennepeper, maakt het een smakelijk gerecht.
Schil de aardperen, was ze en snijd ze in vieren. Bewaar ze in aangezuurd water.
Verhit de olie in een grote koekenpan om matig vuur. Voeg het komijnzaad toe.
Haal de aardperen uit het water halen en dep het droog.
Roer de koekenpan met bakkend komijnzaad een keer om en doe de aardpeerkwarten erbij. Roerbak dit langzaam gedurende 10 minuten.
Tegen die tijd moeten de stukjes aardpeer aan alle kanten iets gebruind zijn. Zet het vuur laag en laat nog 5 minuten bakken.
Voeg de sjalotten toe – laat ze tussen de aardperen op de bodem vallen.
Doe er het zout, de peper en een snuf cayennepeper bij en roer het geheel nog een paar minuten door.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.