Aardperen met komijn en sjalotten

Uit: Madhur Jaffrey's Vegetarische Gerechten
8 aardperen (ca. 75 gr elk); ½ theel. komijnzaad; 1 sjalot, middelgroot, heel fijn gesnipperd; 1 theel. zout; peper; cayennepeper; 3 eetl. olijfolie

Schil de aardperen, was ze en snijd ze in vieren. Bewaar ze in aangezuurd water. Vlak voor het bakken uit het water halen en droog deppen. 
Verhit de olie in een grote koekenpan om matig vuur. Voeg het komijnzaad toe. Roer dit een keer om en doe de aardpeerkwarten (drooggedept) in de pan. Roerbak dit langzaam gedurende 10 minuten. Tegen die tijd moeten de stukjes aardpeer aan alle kanten iets gebruind zijn. Zet het vuur laag en laat nog 5 minuten bakken. Voeg de sjalotten toe – laat ze tussen de aardperen op de bodem vallen. Doe er het zout, de peper en een snuf cayennepeper bij en roer het geheel nog een paar minuten door.

28 januari 2007

OPMERKINGEN
Eten met rijst, bladgroenten en bonengerechten, aldus Jaffrey. Maar dat is dan ook vegetarisch. Wij hebben het met snoekbaars (op de huid gebakken, ja, ja) en veldsla gegeten.

 

Plaats een reactie