Dun gesneden geroerbakte savooiekool, spelt en aardappel met beetje tomatenpuree en een rood pepertje en dan... dan weet je hoe lekker eenvoud kan zijn
Week de spelt een nacht en kook het daarna in pakweg 30 - 45 minuten gaar.
Uit laten lekken en bewaren.
Snijd de savooiekool in dunne reepjes, rond de ½ cm. Een mandoline is handig. En haal de dikke stukken er uit.
Kook de blokjes aardappel beetgaar - doe dit in de bouillon die toch nodig is.
Als de aardappelen een beetje aan de kook zijn, begin je met de bereiding: neem een stevige, brede pan of wok en verhit daarin wat olijfolie.
Roerbak de rode peper en doe kort erna de tomatenpuree erbij. Roerbak even door.
Doe de savooiekool erbij, schep goed om, door en door en roerbak. Er mag al een scheut bouillon (waarin de aardappels koken) bij. Het duurt een minuut of tien voordat de kool gaar genoeg is.
De kool zal slinken, als de aardappels beetgaar zijn, die erbij doen als ook nog wat bouillon. En tenslotte doe je de spelt erbij.
Vuur uit. Maal er wat peper over en breng op smaak met wat zout. Eventueel nog wat olijfolie erdoor - maar dan moet je wel echt lekkere olie hebben.
Serveer en wees verrast door de smaak!
Wij weken een half pond spelt per keer, koken het en bewaren een deel in de koelkast om in die week nog een of twee andere gerechten te maken.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.