Een smakelijke ovenschotel van schorseneren, stukken tomaat en een ei-kaaslaagje eroverheen.
Kook de stukken schorseneer in water met wat zout in pakweg 10 minuten beetgaar - niet te gaar (zie opmerking 3). Afgieten, uit laten lekken in een vergiet of zeef.
Meng de schorseneren met de ham en de tomatenbrokken, met de sjalot snippers en het fijngehakte peterselieblad.
Afhankelijk van de ovenschaal die je gebruikt: vet deze in met boter. Of niet.
Verspreid het mengsel in de schaal.
Neem een kom, meng daarin de bloem, geraspte kaas en een scheut room. En wat peper uit de molen.
Giet het mengsel over het schorseneren-tomaten-ham-sjalot-peterselie-mengsel.
Schuif de schaal in de oven en bak 20 à 30 minuten, tot de bovenkant mooi bruin is.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.