Lekkere wafels van beslag en aardpeer. Het is een klusje van niets: beslag van meel, eieren en wat melk. Plus peper en zout en dan geraspte aardpeer er doorheen. Bakken en eten.
Doe alle ingrediënten, uitgezonderd de aardpeer, in een kom en maak er met een mixer een mooi beslag van.
Meng dan de aardpeerrasp erdoorheen.
Verhit het wafelijzer voor.
Smeer de binnenkant, beide helften, in met olie.
Spreid een paar eetlepels deeg uit over het ijzer. Druk desgewenst wat langs de randen.Doe het ijzer dicht, druk het wat aan en bak tot het goudbruin is.
Check en keer het ijzer af en toe om.
Het bakken duurt misschien vijf minuten.
Wip de wafel er met behulp van een mes uit.
Smeer het weer in met olie en bak de volgende wafel.
1) Kan met allerlei groenten worden gemaakt, dus ook wortels, pastinaak, pompoen, in de zomer met courgette.
2) Wij hebben korianderpoeder gebruikt in plaats van nootmuskaat, zoals in het oorspronkelijke recept.
3) Wij hebben geen witte bloem, maar biologische woudkorenmix gebruikt, waar we ook brood van bakken.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.