Bigoli is de term in Veneto voor een dikke spaghetti. Maar je kunt elke pasta gebruiken voor deze bereiding van heerlijke radicchio, het bittertje verzacht door kaas, room en ei en een krokant blaadje salie.
Breng het water voor de pasta langzaam aan de kook
Neem een stevige pan (kasserol) en smelt de boter. Fruit de gesnipperde ui, voeg het spek toe en laat zachtjes smoren.
Voeg dan de radicchio in grove julienne reepjes toe, wat zout en laat verder zachtjes karamelliseren. Leg het deksel maar op de pan.
Kook de pasta al dente, giet af (bewaar wat kookwater) en doe het terug in de pan met een beetje kookwater.
Met de eierdooiers erdoor, de room, de kaas en de gehakte peterselie, wat zout en peper. Meng door en door.
Doe de pasta erbij en meng weer.
Schep op de borden en serveer versierd met salieblaadjes.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.