Lekkere radicchio salade met kikkererwten en groene olijven. Afgemaakt met Parmezaanse kaas en pompoen- of zonnebloempitten en een balsamico-dressing.
Droge kikkererwten in voldoende water zetten om te weken. De volgende ochtend een uurtje koken.
Of gebruik kikkererwten uit blik (maar bonen en erwten uit blik of pot zijn misschien makkelijker, maar relatief duurder en vaak 'slappe hap')
De pitten in een droge koekenpan roosteren. Ze kunnen, zeker pompoenpitten, springen. Klaar? Dan in een bakje overdoen en af laten koelen.
Verwijder de lelijke buitenste bladeren van de radicchio. Snijd hem in kwarten door de stronk, verwijder de delen van de stronk en snijd de kwarten in repen van pakweg 1 à 1½ cm. Doe in een kom.
Doe de koude kikkererwten en de gehakte olijven erbij. Meng.
Doe een fikse hand (niet alle) geraspte Parmezaanse kaas erbij en meng weer. Voorkom klonteren van de kaas, dus spreid het dun over de sla voor je begint te mengen.
Maak van de olie en azijn en peper en zout een dressing. Meng die door de salade.Zet een uur of langer koel weg.
Verdeel de salade over de borden en drapeer er nog wat kaas en pitten over.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.