Radicchio salade met kikkererwten en olijven

bron: simply recipies

fikse hand zonnebloempitten of pompoenpitten; 1 fikse krop radicchio (roodlof); ca. 300 gr groene olijven, grof gehakt; 450 gr kikkererwten, gekookt, uitgelekt en afgekoeld; paar handen fijn geraspte Parmezaanse kaas; 3 eetl balsamicoazijn; 4 eetl olijfolie; snuf zout, snuffen peper uit de molen

Kikkererwten uit blik, of de avond tevoren droge kikkererwten in voldoende water zetten om te weken. De volgende ochtend een uurtje koken.

De pitten in een droge koekenpan roosteren. Ze kunnen, zeker pompoenpitten, springen. Klaar? Dan in een bakje overdoen en af laten koelen.

Verwijder de lelijke buitenste bladeren van de radicchio. Snijd hem in kwarten door de stronk, verwijder de stronkdelen en snijd de kwarten in repen van pakweg 1 à 1½ cm. Doe in een kom.
Doe de koude kikkererwten en de gehakte olijven erbij. Meng. Doe een fikse hand (niet alle) geraspte Parmezaanse kaas erbij en meng weer. Voorkom klonteren van de kaas, dus spreid het dun over de sla voor u begint te mengen.

Maak van de olie en azijn en peper en zout een dressing. Meng die door de salade.
Zet een uur of langer koel weg.

Verdeel de salade over de borden en drapeer er nog wat kaas en pitten over.


7 april 2017
Het hoeft niet, maar wij aten hierbij een stukje mooi, zacht op de huid gebakken kabeljauw. Al met al, met de daslooksoep als voorgerecht, een mooie maaltijd.

Plaats een reactie