Deze aardappel-rabarber ovenschaal is een verdraaid lekkere schotel/bakplaat met nieuwe aardappels en rabarber, feta en bestrooid met bruine havermout en stukjes amandel.
Verwarm de oven voor op 220o C.
De amandelen rooster je bijvoorbeeld in een droge koekenpan. Houd het in de gaten tegen te bruin bakken. Daarna grof hakken en apart zetten.
Maak van de honing, azijn en olijfolie een dressing.
Leg de aardappelbrokken in een ovenschaal of bakplaat, giet de helft van de dressing erover en meng goed. Strooi de venkelzaden erbij en de rozemarijn en de blaadjes laurier. Schuif gedurende pakweg 25 minuten in de oven.
Haal ze eruit, meng voorzichtig de blokken feta en de rabarber er door en zet terug in de oven. Nog eens een kwartiertje.
Neem een koekenpan of een sauspan. Smelt de boter met de havermout en nog een pietsie rozemarijn. Doe de amandelstukjes er ook maar gelijk bij. Onder voortdurend roeren zorg je er voor dat de haver wat bruint. Af laten koelen.
Haal de schaal uit de oven, meng de rest van de dressing erdoor en drapeer het havermengsel erover. Serveer.
Het laurierblad lijkt nutteloos. Laurier staat heus niet de smaak zo af. Venkelzaden wel, althans, die worden ook gegeten.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.