Aardappel-rabarber ovenschaal

Bron: The Guardian, Anna Jones, 19-02-2018

800-900 gr wasachtige aardappels (ratte d’ardeche, roseval, pink fir apple); 3 laurierblaadjes (zie opmerking); 1½ eetl venkelzaad; 2 eetl rozemarijn, of een paar takjes; 200 gr feta, in niet te kleine blokken; 2 eetl frisse witte azijn (appelazijn, of een mooie witte wijnazijn); 300 gr rabarber, in plakjes van ca ½ cm; 30 gr roomboter; 50 gr havermout; 25 gr amandelen, geroosterd en grof gehakt

Verwarm de oven voor op 220o C. De amandelen roostert u bijvoorbeeld in een droge koekenpan. Houd het in de gaten tegen tè bruin bakken. Daarna grof hakken en apart zetten.

Maak van de honing, azijn en olijfolie een dressing.


De aardappelen in de schil houden, wassen, afdrogen en in grove brokken snijden. Leg ze in een ovenschaal of bakplaat, giet de helft van de dressing erover en meng goed. Strooi de venkelzaden erbij en de rozemarijn en de blaadjes laurier. Schuif gedurende pakweg 25 minuten in de oven.

Haal ze eruit, meng voorzichtig de blokken feta en de rabarber erdoor en zet terug in de oven. Nog eens een kwartiertje.


Neem een koekenpan of een sauspan. Smelt de boter met de havermout en nog een pietsie rozemarijn. Doe de amandelstukjes er ook maar gelijk bij. Onder voortdurend roeren zorgt u ervoor dat de haver wat bruint. Af laten koelen.

Haal de schaal uit de oven, meng de rest van de dressing erdoor en drapeer het havermengsel erover. Serveer.


3 juni 2018
Jummie, jummie, jummie. Mrs. M vond het ook erg lekker. Geen woord aan toe te voegen. Het lijkt omslachtig te maken, maar dat valt wel mee.


OPMERKINGEN
Het laurierblad lijkt nutteloos. Laurier staat heus niet de smaak zo af. Venkelzaden wel, althans, die worden ook gegeten.

Plaats een reactie