Aspergetaartjes zijn simpel te maken en ogen indrukwekkend. Eigenlijk zijn het gewoon asperges en een beetje mosterd. Maar kan makkelijk ook als een iets grotere taart worden gemaakt
Maak de asperges schoon (groene niet schillen) en kook ze zachtjes gaar. Niet zo dikke asperges zijn in 7 minuten al gaar (mits in kokend water gedaan).
Verwarm de oven voor op 220o C.
Vet 8 vlaaivormpjes in en bekleed ze met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem. Bak ze 10 minuten voor.
Neem een steelpan (sauspan). Smelt de boter, roer de bloem erdoor (dat wordt een bal) en maak met ca. ¼ l aspergekookvocht een papje. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
Van het vuur af nemen. Roer de mosterd en de helft van de kaas erdoor, en de eierdooiers, room en asperges. (Misschien heb je daarvoor een ruime kom nodig.)
Verdeel over de taartbodems. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak ze 5 tot 10 minuten op 220o C.
Mei 2015: geen bloempapje gemaakt, maar een behoorlijke rest van een bekertje ricotta gebruikt met 1 ei en 1 dooier. Verder wel de mosterd e.d.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.