Aspergetaartjes

Aspergetaartjes

Aspergetaartjes zijn simpel te maken en ogen indrukwekkend. Eigenlijk zijn het gewoon asperges en een beetje mosterd. Maar kan makkelijk ook als een iets grotere taart worden gemaakt

Gang: bij- of hoofdgerecht
Keuken: Dutch cuisine, Nederlands
Voor: 4 Personen
Auteur: Norbert Mergen
Ingredienten
 • 4 plakjes bladerdeeg
 • 600 gr asperges (wit en/of groen)
 • 30 gr roomboter
 • 30 gr bloem
 • 1 theel mosterd
 • 50 gr kaas, pittige en geraspt
 • 2 st ei, alleen dooiers, losgeklopt
 • ½ dl room
Bereiding
 1. Maak de asperges schoon (groene niet schillen) en kook ze zachtjes gaar. Niet zo dikke asperges zijn in 7 minuten al gaar (mits in kokend water gedaan).

 2. Afgieten en het kookvocht bewaren. Snijd de asperges in stukken van ca. 3 cm. 

 3. Verwarm de oven voor op 220o C. 

 4. Vet 8 vlaaivormpjes in en bekleed ze met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem. Bak ze 10 minuten voor.

 5. Neem een steelpan (sauspan). Smelt de boter, roer de bloem erdoor (dat wordt een bal) en maak met ca. ¼ l aspergekookvocht een papje. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.

 6. Van het vuur af nemen. Roer de mosterd en de helft van de kaas erdoor, en de eierdooiers, room en asperges. (Misschien heb je daarvoor een ruime kom nodig.)

 7. Verdeel over de taartbodems. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak ze 5 tot 10 minuten op 220o C.

Opmerkingen

Mei 2015: geen bloempapje gemaakt, maar een behoorlijke rest van een bekertje ricotta gebruikt met 1 ei en 1 dooier. Verder wel de mosterd e.d.

29 april 2007
De tweede lichting asperges. Niet veel. Maar wel zo lekker. Omdat een deel al is opgekomen, en onder de bloempot toch groen wordt, was het een mengeling van groen en wit. Leuk!
In principe is dit erg lekker. Ik heb echter de schaaltjes uit de oven op de grond laten vallen en er het beste van gemaakt….. Mrs. M was echter vol lof, dus dat zegt wat

12 mei 2015
Ai. Meer dan acht jaar later! Best wel rijke aspergeoogst, voor die paar planten die we nog hebben. Ruim 300 gram en er een “grote” taart van gemaakt. Voor ons tweeën. En mrs. M vindt het nog steeds errug lekker.

Plaats een reactie

Waardering