Een hartige, doch ook zoetige omgekeerde taart met blokjes koolraap, honing en geitenkaas. Erg lekker
Verwarm de oven voor op 180o C.
Kook de blokjes koolraap in water met wat zout beetgaar. Dus niet gaar, maar bijna gaar. Afgieten en uit laten lekken.
.Een tarte tatin-vorm is een lage ronde bakvorm. Vet die desgewenst in met wat boter.
Maak een plak bladerdeeg die voldoende groot is voor de bakvorm.
Neem een kom en drapeer daarin de honing. Meng de blokjes koolraap er goed door.
Breng ze over in de bakvorm en leg de lap bladerdeeg erover. Snijd de randen bij en stop ze wat in. Prik veel gaatjes in de bladerdeeg. Bak gedurende een kwartier in de oven.
Kiep om op een bord, en je hebt een taart met koolraap boven. Precies zoals de zusjes Tartin het hebben bedoeld.
Verkruimel er zachte geitenkaas over en serveer. In punten, met wat veldsla bijvoorbeeld.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.