Betrekkelijk eenvoudig recept maar o zo smakelijke taart of quiche met knolvenkel, spinazie en zachte geitenkaas
Verwarm de oven voor voor het bakken van de quiche of taart. Wij doen dat op 200o C - afhankelijk van het deeg, vanaf 180o (Dan misschien iets langer bakken straks.)
De spinazie in stukken scheuren of snijden. Het komt in de quiche of taart, dus al te grote lappen is niet erg praktisch.
De knolvenkel in pakweg 1 x 1 cm stukken snijden.
Verhit in een stevige pan (kasserol) een scheut olie of een eetlepel ghee. Smoor de ui glazig.
Doe de knolvenkel erbij en onder af en toe omscheppen deze bijna gaar stoven.
Dan de spinazie erbij, schep bij herhaling goed om. Doe de oregano of marjoraan en knoflook erdoor. Stoof tot het blad van de spinazie zacht is. Vuur uit.
Schep het over in een zeef om uit te laten lekken en af te koelen. Druk er evt met een lepel op om wat vocht eruit te laten lopen.
In een kom de vier eieren met een fikse dosis peper uit de molen al even met een garde of mixer loskloppen. Doe de zachte geitenkaas er in brokken door. Mix de geitenkaas kapot - er mogen best wel wat stukken kaas in blijven, als ket maar geen grote klompen zijn.
(Hier is een gewone keukenmixer erg handig voor. Dus geen staafmixer of keukenmachien, die maken het echt fijn.)
Doe het afgekoelde groentenmengsel door de ei-geitenkaasmassa. En dan heb je weer een nieuwe massa :-)
Bekleed de bakvorm met het deeg (zie opmerkingen). Bak even blind voor. Dus wat sneden in de bodem maken en pakweg 10 minuten of minder in de hete oven zetten.
Brengt het mengsel over in de vorm, strijk glad en zet een twintig minuten of langer in de oven. Als de bovenkant begint te bruinen en de vulling stevig is, is het klaar. (Een naald erin steken mag ook, die mag niet nat terugkomen.)
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.