Ovenschotel voor de stevige maaltijd. Tortellini met radicchio in een bechamelsaus en kaas erover.
Oven voorverwarmen op 220o C.
Kook de tortellini conform de gebruiksaanwijzing, afgieten en uit laten lekken.
Snijd de radicchio grof (de kern eruit c.q. bij de Terviso, de onderste 2-3 cm overhouden voor de composthoop) en was het. Slinger droog.
Smoor de rode ui in olijfolie tot ze glazig begint te worden. Op het laatst de knoflook erbij en eigenlijk kan het vuur meteen uit. Laat afkoelen.
Maak de bechamelsaus (zie opmerking 2).
Meng in een ruime schaal of kom de tortellini met de saus, de radicchio, de gesmoorde ui en knoflook, flink wat peper en pakweg een hand geraspte Parmezaanse kaas.
Doe in gratineerschaal en bestrooi met nog meer kaas. Een minuut of twintig in de oven zetten, tot begint te bruinen.
In sommige beschrijvingen heb ik gezien dat de radicchio met de ui wordt meegebakken tot ze zacht en grauw is. Ons lijkt dat niet lekker.
De bechamelsaus maakten wij als volgt: pakweg 30 gram boter smelten, witte bloem erdoor roeren (met een garde) tot het droog en plakkerig wordt en dan koude melk toevoegen – al roerend telkens aan de kook brengen. En als het dik genoeg is: nootmuskaat en peper erdoor. Dik genoeg is niet te dun, maar ook geen pap waar de lepel in zou blijven staan.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.