Labskaus is een bietenstamppot met corned beef, haring en augurken. Oorspronkelijk een zeemansgerecht, vermoedelijk van rond de Oostzee. En het is nog verdraaid lekker ook!
Kook eerst de bieten en pel ze onder koud stromend water. Snijd ongeveer de helft van de bieten klein.
Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar.
Smoor de ui in de boter of de ghee glazig doe de corned beef erbij en laat nog een paar minuten bakken.
Stamp de aardappelen, met een scheut melk en de kleingesneden bieten tot een bietemstamppot.
Roer de ui en corned beef door de bietenstamp, meng er wat augurkenzuur door en breng op smaak met peper en zout.
Bak de eieren in een koekenpan.
Ondertussen de rest van de rode bieten in plakken snijden.
Maak de borden op: in het midden een kloeke schep stamppot, erover een gebakken ei, eromheen de plakken rode biet, de haring en de augurken. En strooi er eventueel wat dille over.
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.