Print

Koude soep van spinazie(-achtige) met avocado

Het is midden augustus en nog steeds zomers. Dus om nu een diner te beginnen met een kop warme soep.... niet aanlokkelijk. Koude soep daarentegen klinkt aantrekkelijk.

Gang Voorgerecht
Keuken Nederlands
Voorbereiding 1 uur
Kooktijd 30 minuten
Totaal 5 uur 30 minuten
Voor 8
Auteur Gazpachos, koude soepjes, hartig en zoet, 2012 van Anne-Catherine Bley

Ingredienten

Bereiding

  1. Van de Nieuw-Zeelandse spinazie knippen we het blad, alleen dat gebruiken we. Voor snijbiet is dat hetzelfde, dat trekken we met de hand van de bladstengel. Spinazie kan zo worden gebruikt.

Begin 's morgens

  1. Ui op matig vuur glazig smoren in een kasserol (stevige pan) met de scheut olijfolie
  2. Spinazie erbij doen, regelmatig omschepppen, het slinkt
  3. 1 liter water eraan toevoegen en dan pakweg 20 minuten doorkoken. Vervolgens: vuur uit en af laten koelen. Dan in de koelkast verder laten koelen.
  4. Wij leggen de avocado's ook in de koelkast, zijn die ook koudLange pauze
  5. Pel de avocado's (in de lengte door midden snijden, pit eruit en iedere helft wip je uit de vel), snijd ze in blokjes en meng ze met het sap van de limoen.
  6. Pureer de spinazie met het vocht en enkele fikse lepels yoghurt
  7. Pureer een deel van de spinazie van (6) met de avocado en meng alles (6) en (7)
  8. Meng er wat Worcestershiresaus - - door, naar smaak.
  9. Zet weg in de koelkast om nog kouder te worden
  10. Serveer

Opmerkingen

Nieuw-Zeelandse spinazie in overvloed. En het kan gerust zijn dat juist deze spinazie (het is geen spinazie, in de verste verten niet) het zo'n verrukkelijke smaak gaf. Echte spinazie kan altijd wat "hard" van smaak zijn. Vinden wij.