Print

Pastinaakstamppot

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Voorbereiding 23 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totaal 43 minuten
Voor 4 personen
Auteur Keuken van MergenMetz

Ingredienten

  • 500 gr pastinaken 450 gr schoon, in brokken;
  • 250 gr kruimige aardappelen geschild en in brokken;
  • bosje rozemarijn;
  • 3 tenen knoflook geperst;
  • water of groentenbouillon;
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

  1. De knoflook een kwartier tevoren persen, dan worden de meeste gezonde stoffen aangemaakt. Aldus dit boek;
  2. Breng de stukken pastinaak en aardappel in een laag water of groentebouillon aan de kook. Doe meteen de rozemarijntakjes erbij.
  3. Als het na pakweg een kwartier gaar is, neem de steeltjes van de rozemarijn eruit en afgieten. Bewaar wat kookvocht.
  4. Stamp het geheel tot een puree. Meng de knoflook erdoorheen. Als het geheel te droog is een pietsie kookvocht erdoor mengen. (Het is al snel teveel.)
  5. Breng op smaak met peper uit de molen en eventueel wat zout.

Opmerkingen

  1. Wij aten het met een paar plakken gebakken schapenlever.
  2. In plaats van rozemarijn kunnen ook een of meer laurierbladen worden meegekookt.