Pastinaakstamppot

Pastinaakstamppot
Voorbereiding
23 min
Kooktijd
20 min
Totaal
43 min
 
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Voor: 4 personen
Auteur: Keuken van MergenMetz
Ingredienten
  • 500 gr pastinaken 450 gr schoon, in brokken;
  • 250 gr kruimige aardappelen geschild en in brokken;
  • bosje rozemarijn;
  • 3 tenen knoflook geperst;
  • water of groentenbouillon;
  • peper en zout naar smaak
Bereiding
  1. De knoflook een kwartier tevoren persen, dan worden de meeste gezonde stoffen aangemaakt. Aldus dit boek;
  2. Breng de stukken pastinaak en aardappel in een laag water of groentebouillon aan de kook. Doe meteen de rozemarijntakjes erbij.
  3. Als het na pakweg een kwartier gaar is, neem de steeltjes van de rozemarijn eruit en afgieten. Bewaar wat kookvocht.
  4. Stamp het geheel tot een puree. Meng de knoflook erdoorheen. Als het geheel te droog is een pietsie kookvocht erdoor mengen. (Het is al snel teveel.)
  5. Breng op smaak met peper uit de molen en eventueel wat zout.
Opmerkingen
  1. Wij aten het met een paar plakken gebakken schapenlever.
  2. In plaats van rozemarijn kunnen ook een of meer laurierbladen worden meegekookt.

 

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.