Lamslever. Het klinkt gek. We eten eigenlijk nog nauwelijks lever, anders dan varkenslever in paté of worst. Maar van een één jaar oud lam, het zeldzame ras zwartbles, dat biologisch is gevoed en lekker buiten heeft gelopen, dat smaakt uitstekend. Dit is een robuust recept.
Mrs. M is gek op lever. Wij lenen onze trailer uit aan Bas. Bas houdt het zeldzame ras zwartbles schaap. Mannen zijn waardeloos. Je hebt maar een mooie ram nodig en veel ooien voor een kudee. Dus periodiek gaan de oudere mannelijke lammeren naar de slacht. En zo af en toe ook een ooi. Wij worden "betaald" in restanten die niemand wil hebben: harten, kloten en lever. En soms schapenbouten, rug enzovoorts. Want blijven jullie maar denken dat schapenvlees niet lekker is en sterk van smaak. Het grootste misverstand van Nederland dat niet is uit te roeien. Ha, wij zijn er blij mee!
Dit fijne recept komt van de website MergenMetz. Op foto's en tekst rusten auteursrechten. Vraag even toestemming als u iets wilt overnemen.